Martin de Hoop is de nieuwe trainer van de eredivisie heren van Oosting E&O/Hurry Up. Hij volgt Harrie Weerman op die de rol van technisch coördinator bij de heren op zich gaat nemen.

De Hoop (44) maakt de overstap van Hurry Up waar hij de afgelopen seizoenen het, in de eerste divisie uitkomende, tweede team onder zijn hoede had. Ook was hij assistent bij het eerste heren team van de club uit Zwartemeer.

De Hoop begon zijn handbalcarrière bij Actief Klazienaveen. Na een korte periode bij DOS (Emmer-Compascuum) maakte hij de overstap naar E&O. Op een tussenjaar bij Hurry Up na was hij 10 jaar actief bij de Emmense formatie. Zijn grootste succes uit die periode was het winnen van de Nationale handbalbeker.

Zijn trainerscarrière begon hij in 2010 bij de dames van Erica. In 2012 kreeg hij voor het eerst de heren van Hurry Up, spelend in de tweede divisie, onder zijn hoede. In hetzelfde seizoen was hij ook nog een half jaar interim-trainer bij heren 1 in de eredivisie. Vanaf 2013 was hij 3 seizoenen trainer/coach van de heren van DOS (tweede divisie) en assistent bij dames 1 (eredivisie). Na het seizoen 2015-2016 trok De Hoop over de grens naar het Duitse TUS Haren. Dat beviel dermate goed dat hij maar liefst 5 seizoenen in het dorp over de grens bij Ter Apel in dienst was. In die periode promoveerde hij met Haren naar de Oberliga. In 2021 keerde hij terug bij Hurry-Up.

Geplaats op: maandag juli 24, 2023

Gerelateerd nieuws

30 april 2024

Journalist gezocht!

Een nieuwe presentatiegids over E&O? Wij kunnen wel hulp gebruiken! Hoe gaaf zou het zijn als onze vereniging verder onder […]

30 april 2024

Lijfsbehoud dames 1 in beeld

Onze dames winnen ook uit bij PSV Handbal. In Eindhoven werd het 23 – 30. Met nog 2 wedstrijden te […]

2 maart 2024

Vacature voorzitter en bestuurslid

𝐕𝐨𝐨𝐫𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫 We zoeken een bij de vereniging betrokken bestuurder, die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en leden vorm geeft […]