18.12.2022

Wanneer je als Misker E&O met 14 punten uit 13 wedstrijden tegenover De Tukkers staat, met 0 punten uit 13 wedstrijden, ben je het aan je stand verplicht om de punten in eigen huis te houden. Aan die verplichting werd zaterdagavond in de Oosting Arena in Emmen in ieder geval voldaan. Na de zeperd van vorige week uit bij Westsite (31 – 26 verlies) werd er nu wel gewonnen, 26 – 22.
De start van de wedstrijd was vanuit Emmense kant prima, 5 – 1. Misschien wel iets te goed want de ploeg kreeg weer last van het technische fouten/te gehaast afwerken syndroom. Tegenstander De Tukkers, onder leiding van oud E&O speelster Nicol Kooiker, kwam vol passie en strijd terug in de wedstrijd, 7 – 6. De thuisploeg schrok wakker en bracht de marge weer naar 4, 10 – 6. Bij rust was de voorsprong gegroeid naar 5 punten, 14 – 9.
In de tweede helft kwam de winst geen enkel moment meer in gevaar en liep de formatie van trainer/coach Henrik Bergholt uit naar 20 – 13 om uiteindelijk te finishen met 29 – 22.
Er promoveert 1 team naar de eredivisie. Op dit moment heeft Fortissimo, met 23 punten uit 14 wedstrijden de beste papieren. Misker E&O volgt als tweede met 18 uit 14. De herstart van de competitie in Januari is cruciaal voor E&O. Te beginnen op 14 januari met de lastige uitwedstrijd tegen Kwiek 2. Gevolgd door confrontatie met directe promotieconcurrenten. Zaterdag 21 januari uit naar Voorwaarts, 28 januari thuis tegen DSS en 4 februari uit naar M.H.V.’81. Na deze serie weten we of deze groep in de race blijft voor promotie naar de eredivisie.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van oud-voorzitter Jan Gudde.
Terug naar overzicht