4.12.2022

In de Eredivisie heeft het combinatieteam van Oosting E&O/Hurry-Up ogenschijnlijk eenvoudig gewonnen van het tweede team van BEVO uit Panningen.

De ploeg van coach Harrie Weerman won met 35-26, maar de zege voor Oosting E&O/Hurry-Up verliep allesbehalve makkelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal liep het niet bij de thuisploeg. Ook was Bevo doelman Jeroen Steeghs met grote regelmaat meer dan een sta in de weg.  Nagenoeg de hele eerste helft keken de Emmenaren tegen een achterstand aan. Pas vlak voor rust kwam het op gelijke hoogte, 15 – 15.

In de tweede helft nam E&O/Hurry Up het initiatief over maar bleef het verschil tussen beide teams klein. De goede fase van de thuisploeg kwam halverwege de tweede helft toen de stand van 22 – 20 naar 25 – 20. Bij de gasten was het verzet gebroken waardoor E&O/Hurry Up kon uitlopen naar een 35 – 26 eindoverwinning.

In de Eredivisie gaan vier ploegen (Houten, Quintus, Hellas en BFC) aan kop met 20 punten. E&O/Hurry-Up is de eerste achtervolger, met 15 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag gaat de ploeg naar DFS uit Arnhem, de nummer negen van de Eredivisie.

Terug naar overzicht