18.12.2022

Voorafgaand was er door de aanhang van de combiformatie E&O/Hurry Up wellicht gerekend op minder weerstand van, toch niet hoogvlieger, EHC. De ploeg uit Den Haag, waar ook nog een aantal basisspelers ontbraken, ontpopte zich toch als een zeer lastige horde.
Tot 13 – 7 leek er niets aan de hand en leek de brigade van coach Harrie Weerman op weg naar een eenvoudige overwinning. Maar toen even later er een stand van 13 – 14 op het scorebord verscheen keek vriend en vijand elkaar vragend aan. Voor rust kon de thuisploeg het niet meer rechtzetten, 14 – 15.
Na rust bleef het tot 19 – 19 gelijk opgaan. E&O/Hurry Up deelde met 24 – 21 een klein tikkie uit. EHC was niet onder de indruk en vocht zich terug naar 28 – 28. In de slotfase bleek de thuisploeg toch over de betere zenuwen te beschikken en pakte het uiteindelijk met 35 – 32 de zwaar bevochten twee punten.
Een eervolle vermelding voor keeper Sjoerd Grit van E&O/Hurry Up. Hij kreeg 4 strafworpen te verwerken. Hij stopte ze alle 4. Een uniek prestatie en een welgemeende felicitatie.
Kijkend naar de stand zien we dat de Emmense formatie op plaats 6, samen met Aalsmeer 2 dat een punt meer heeft, met 17 punten uit 14 wedstrijden aan de leiding gaat in de subtop van de eredivisie. De top heeft respectievelijk 24 punten (Hellas en BFC) en 23 punten (Houten en Quintus).
Na de korte winterstop staat op zaterdag 14 januari de lastige uitwedstrijd in Beek tegen B.F.C. op de agenda.
Net als bij de dames wedstrijd werd ook voorafgaand aan de heren stilgestaan bij het overlijden van oud-voorzitter Jan Gudde.
Terug naar overzicht