9.04.2021

Ondanks belangstelling uit de eredivisie heeft Nienke ten Cate besloten om ook het komende seizoen het groen-witte shirt van E&O te dragen. De snelle alleskunner heeft veel vertrouwen in de groep en in de ingeslagen weg.

“We hebben een leuke groep meiden, die onderling veel plezier hebben”, zegt Nienke. “Hierdoor zet iedereen zich nog meer in om voor elkaar te vechten. Afgelopen jaar zijn we onder leiding van Mart begonnen en hebben we flinke aanpassingen gedaan aan ons spel. Ik denk dat we hier als team en als individu nog meer uit kunnen halen. Met de gemaakte afspraken en ons snelle spel kunnen we het onze tegenstanders flink moeilijk maken. Ik kijk uit naar het volgende seizoen en ik hoop dat we snel de zaal weer in mogen!”

De trainer is erg blij met de toezegging van Nienke. “Nienke speelt al jaren voor E&O, fantastisch dat zij door wil gaan, het betekent dat we op de goede weg zijn. Nienke is ook een verlengstuk voor mij in het veld, het is een compleet ander type dan mijn andere opbouwspeelsters, waardoor wij ingewikkelde situaties voor de tegenstander kunnen creëren. Nienke heeft onder andere door haar snelle voetenwerk: een snelle dribbel, een snelle 1 tegen 1 & een snel schot in huis. Ze is bijzonder snel in het terugverdedigen en is hierbij in staat om zonder een overtreding de bal van de tegenstander te veroveren. Ze past perfect in het plaatje”, aldus Hoofdtrainer Mart Aalderink.

Terug naar overzicht