21.05.2022

Henrik Bergholt is de nieuwe trainer/coach van de dames van Misker E&O. Hij maakt hiervoor de overstap vanuit de herentak van de club. Bergholt tekent een nieuwe overeenkomst voor de komende twee seizoenen.

Twee jaar geleden belande de 56-jarige Deense oefenmeester in het Noorden van ons land toen zijn vriendin hier een baan accepteerde. Bergholt werd assistent van Annelies Smeets bij de eerste heren selectie. Na het vertrek van Smeets nam hij, met dispensatie vanwege het ontbreken van het in Nederland benodigde HT 4 trainersdiploma, voor de rest van het seizoen de honneurs waar.

Henrik Bergholt heeft in het verleden furore gemaakt bij het Skjern Handball in zijn geboorteland Denemarken. Voor die club speelde de oud international ruim 350 wedstrijden op het hoogste niveau. Ook kwam hij met Skjern uit in de Champions League en won hij met zijn team als eerste Deen club de Europacup.

Een opvolger Bergholt bij de heren is nog niet gevonden. De club is naarstig op zoek naar een trainer die in bezit is van het benodigde HT4 diploma of die bereid is deze te halen.

Terug naar overzicht