9.04.2021

Bij de gebroeders Jeroen (24, links op de foto) en Emiel Fokkens (18) is er geen twijfel te bespeuren: ze trekken komend seizoen met trots het groene shirt van E&O weer over hun schouders. Het spelletje wordt gemist, maar vooral het samenzijn en verenigingsleven.

Als zoons van Ginie Fokkens kennen ze de weg naar de hal in Angelslo op hun duimpje. De moeder van het gezin heeft binnen de club heel veel functies gehad en is op dit moment de teammanager van de hoofdmacht in de eredivisie.

Hernia
Voor de jongste van twee broers had het niet in actie komen afgelopen seizoen een heel andere reden. ‘’Ik loop al bijna een jaar met een hernia, de laatste optie is helaas een operatie.’’ De opbouwspeler wordt momenteel behandeld in Zwolle en hoopt op een positieve reactie na een spuit in zijn zenuw. ‘’Na 4 weken ga ik een revalidatietraject in. De uitkomst van dit traject zal bepalen of ik met of zonder rug operatie verder kan”, legt Emiel uit.

Broer Jeroen is naast vaste waarde in het tweede team, uitkomend in de tweede divisie, coördinator van de A/B fusieploeg DESH. Door een gebrek aan jonge mannelijke handballers slaan de buurtverenigingen D.O.S, E&O, SVBO en HVC de handen ineen om te kunnen faciliteren in de behoefte.
‘’Ik vind het erg belangrijk dat het handbal blijft bestaan. Door mijn fulltime baan kan ik geen training meer geven, dus wil ik op een andere manier die jongens kunnen helpen.’’

Verbinden
Beide broers hopen komend seizoen weer in actie te kunnen komen. Jeroen: ‘’Ik heb niet de ambitie om in het eerste te spelen, ik geniet ervan als ik die jonge jongens om mij heen zie groeien. Ik zie liever die jonge gasten tien keer scoren dan mijzelf één keer.’’

Emiel moet zijn ambities enigszins bijstellen ‘’Het zou fijn zijn als ik, zonder operatie, pijnvrij een balletje kan gooien.’’ Ondanks zijn afwezigheid op het veld, staat Emiel bekend als verbindende factor. ‘’Hij houdt altijd contact met iedereen’’, weet teamgenoot Simon Kamping te vertellen.

Groen bloed
De geliefde broers kijken ernaar uit om zichzelf én de vereniging te helpen ontwikkelen. Twee jonge handballers, die beide hun eigen weg bewandelen binnen de vereniging, maar zonder twijfel groen bloed hebben. De familie Fokkens is een naam die we, hopelijk, nog heel veel jaren horen weerklinken in de hal in Emmen.

Terug naar overzicht