16.04.2023

Misker E&O is verheugd en trots de terugkeer van Tessa & Jessica Hilbrands bij de club bekend te kunnen maken. Beiden komen op dit moment uit voor Kwiek Raalte. Ook keepster Claudia ter Wal maakt de overstap van de eredivisionist.

De zussen groeiden op in Oosterhesselen en maakten bij HVZ Vivendi de eerste handbalstappen binnen de lijnen. Tessa (24), die zowel op de rechterhoek als opbouw uit de voeten kan, maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar E&O. Vier jaar later, in de zomer van 2018, vertrok ze naar Dalfsen. Om vervolgens via Handbal Venlo in februari 2021 bij Kwiek weer herenigd te worden met jongere zus Jessica.

Jessica (22) maakte op 13-jarige leeftijd de overstap van Vivendi naar E&O.  De middenopbouwster speelde vier seizoenen voor E&O en verliet de club, net als Tessa, in 2018 om voor Kwiek te gaan spelen.

Claudia ter Wal
De derde versterking is Claudia ter Wal (30), De keepster van Kwiek en van het nationale beachhandbalteam is het komende seizoen ook te bewonderen in de Oosting Arena in Emmen. Ter Wal, geboren en getogen in Beilen, maakte in 2017 de overstap naar Kwiek. Met haar komst beschikt de club weer over de gewenste bezetting van 4 keepsters voor 2 teams.

Terug naar de eredivisie
Met deze versterkingen krijgt de Emmense formatie er een brok aan eredivisie ervaring bij. Tessa, Jessica en Claudia zijn individueel sterke speelsters die alles drie hun handbalopleiding hebben genoten in de regio. Zij kunnen een belangrijke rol gaan vervullen in de ambitie van de club om op een duurzame manier met speelsters uit het Noorden weer terug te keren in de bovenste regionen van de eredivisie.

Terug naar overzicht