14.02.2023

Overtuigend was het niet, maar de vrouwenploeg van E&O heeft zaterdag tegen MEOS weer twee punten in de strijd om promotie naar de Eredivisie gepakt: 25-22 (11-8).
Pas na 18-18 kwam de formatie van Henrik Bergholt los van de gasten uit Nederweert. Met haar zevende zorgde Maaike Evenhuis voor de nieuwe voorsprong van E&O (19-18).

Zeven keer raak

“In tegenstelling tot vorige wedstrijden, vooral uit, blijven we nu rustig”, reageert de 19-jarige Evenhuis na de zege in de Eerste divisie. Haar zus Inge Evenhuis tekende vijf minuten voor tijd voor het beslissende gaatje van twee (22-20).
Na een overtuigende start (7-3) van de thuisploeg kwam het taaie MEOS terug in de wedstrijd. Naast Evenhuis was Alysa Korterink goed voor zes treffers van de groen-witten. Aan de overkant hield vijfvoudig doelpuntenmaker Lisan van Hulten de Limburgse bezoekers lang in het spoor van E&O.

23 punten

Topschutter Evenhuis vervolgt: “Ja, promoveren is een moeilijk verhaal. Gezien de positie op de ranglijst. Maar de drive is er en we blijven er hard voor werken.”
E&O is op 23 punten uit negentien wedstrijden gekomen. Fortissimo, dat op de promotieplaats staat, heeft zes punten meer. Er worden op het een na hoogste niveau van het land nog elf speelrondes afgewerkt.

Foto: Marchel Frome

Terug naar overzicht