29.07.2022

Clublegende Harrie Weerman (75) is nieuwe trainer voor de heren van Oosting E&O. Hij volgt de Deen Henrik Bergholt op die de overstap naar de damesploeg heeft gemaakt.

Het vinden van een trainer in bezit van het HT4 diploma, een licentievoorwaarde om uit te mogen komen in de eredivisie, was op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Het was de handbalpionier zelf die, in een gesprek met de technische commissie, het initiatief nam. Het tekent de clubman pur sang. Een man met een groenwit verenigingshart. Zijn aanbod om de club uit de brand te helpen wordt dan ook met open armen ontvangen en zeer gewaardeerd.

CV in boekvorm
De CV van Harrie Weerman is zo uitgebreid dat het in boekvorm kan worden uitgebracht. De verkorte versie voor niet ingewijden: Speler E&O, International, Trainer/coach heren E&O (promotie eredivisie, 3 landstitels), Trainer/coach dames E&O (promotie eredivisie), Bondscoach Heren Jong Oranje, Bondscoach Nederlands Heren Team, Medeoprichter Handbalacademie, Assistent-bondscoach Dames Oranje (Wereldkampioen), Technisch manager Carmel Handbalschool Drenthe. Overigens kan de vermelding ‘Carrière beëindigd’ op zijn Wikipedia-pagina weer worden aangepast.

E&O is mijn club
Weerman over zijn terugkomst. “E&O is mijn club. Van huis uit meegekregen. Gaat er ook nooit meer uit. Geen trainer was misschien einde herenhandbal bij E&O geweest. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarvoor ligt er te veel historie. Ik was al betrokken bij de indeling van de jeugdteams voor het komende seizoen. Ik ben fit. Heb toestemming van het thuisfront en doe het met liefde voor de club. Er staat misschien niet brede maar wel een mooie groep met veel jong talent plus ook nog een aantal ervaren spelers. De groep wordt ook nog eens versterkt door de samenwerking met Hurry Up. Het is allemaal geen hogere wiskunde. De basis plezier en hard werken. Dat moeten we doen met veel inzet en een goede discipline. Ik ga graag met deze groep aan de slag”.

Jan Gerald Mulder
Om een krachtig kader te vormen voegt, met Jan Gerald Mulder, een andere clubman zich bij de technische staf. Mulder deed het afgelopen seizoen meer dan uitstekend als interim-trainer bij de dames. waar hij op een haar na promotie naar de eredivisie misliep. De invulling van Jan Gerald wordt die van (specialisten)trainer en algemene stand-in voor Weerman. Net als bij de dames laat Jan Gerald ook nu weer zien uit het juiste clubhout te zijn gesneden. Hij is hiermee een voorbeeld voor andere oud-spelers/speelsters die zeer welkom zijn om een bijdrage te leveren.

Eerste training
Maandag 8 augustus om 20.00 uur staat de eerste zaaltraining o.l.v. Harrie Weerman op het programma. Plaats van handeling, de Oosting Arena in Emmen.

Terug naar overzicht