31.03.2021

Onze rechterhoek Joost Verjans gaat E&O verlaten. Hij gaat met zijn vriendin Amy samenwonen in Wijk bij Duurstede. Zit in de afrondende fase van zijn studie en heeft inmiddels werk gevonden in Utrecht.

Zijn eerste handbalstappen maakte Joost bij Exito in Sleen om vervolgens via HVZ Vivendi (Oosterhesselen) in 2012 de overstap te maken naar E&O. Daar debuteerde hij in het seizoen 2015 – 2016 in heren 1. Het seizoen erop speelde hij veel dubbele wedstrijden in heren 1 en 2. Vanaf 2017 – 2018 maakte hij deel uit van de eerste heren selectie.

Joost over zijn jaren bij E&O. ‘Ik heb een fantastische tijd gehad waarin ik veel heb geleerd en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Mijn sportieve hoogtepunt hadden de play-offs voor promotie naar de Beneleaque (seizoen 2019 – 2020) tegen Quintus moeten zijn. Helaas gooide Corona roet in het eten. Een ander hoogtepunt is de promotie met het tweede in 2018. Ook kijk ik met veel plezier terug op mijn debuut op het hoogste niveau tegen neef Tim Mullens en de wedstrijden die ik tegen neef Joeri Verjans heb mogen spelen.’

Er waren ook dieptepunten. Die lagen voor Joost niet op het sportieve vlak. ‘Het overlijden van Danny Falke en Erwin Bakker heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Hier liet de club zien hoe zo’n mooie sterke vereniging het is’.

Zijn handbaltoekomst is op dit moment nog in nevelen gehuld. Maar stoppen doet hij zeker niet. De handbalwereld is nog niet van Joost Verjans af.

Voor een club is het natuurlijk nooit leuk wanneer een speler, vol in de bloei van het leven, de club verlaat. Maar soms dwingen studie, liefde en of werk dit wel af. Zo is het leven. Wij bedanken Joost voor zijn inzet voor de club. Zowel binnen als buiten het veld. Wanneer je zolang lid bent dan maak je voor altijd deel uit van de E&O familie (ook al is het op afstand). Afscheid niet doen we niet alleen met een bericht op social media. Zodra wij weer wedstrijden met publiek mogen spelen nemen we uiteraard om gepaste wijze afscheid van Joost.

Het laatste woord is aan de maestro zelf. ‘Ik wil iedereen bedanken voor een hele mooi tijd. Ook draag ik iedereen een warm hart toe en hoop iedereen weer gauw eens te zien in een volle sporthal’.

 

Terug naar overzicht